Siirry ylös

FUAS

print
Kesäopinnot

HAMKin, LAMKin tai Laurean opiskelijana voit osallistua FUAS-liittouman yhteisiin kesäopintoihin. Opinnot ovat maksuttomia jäsenammattikorkeakoulujen tutkinto-opiskelijoille. Avoimen ammattikorkeakoulun polkuopiskelijoiden on myös mahdollista osallistua opinnoille. Opintojaksoja on tarjolla eri aloilta virtuaalisina, monimuoto- ja lähiopetuksena.  Voit opiskella suomeksi ja englanniksi sekä AMK- että ylemmän AMK–tutkinnon opintoja.  

 

Opintojen ajoitus   

Kesän 2017 opinnot ajoittuvat ajalle 15.5. - 31.8.2017. Jäsenkorkeakoulujen tarjonta julkaistaan kootusti helmikuussa 2017: katso tarjonta tästä. Joidenkin opintojaksojen tiedot saattavat vielä tarkentua ilmoittautumisajan alkamiseen 15.3. mennessä, joten huomaathan tarkistaa tiedot vielä ilmoittautuessasi. Tarjonta julkaistaan kootusti FUAS-liittouman nettisivuilla ja se näkyy jäsenkorkeakoulujen omissa järjestelmissä (HAMKin ja LAMKin opiskelijoille WinhaWillessä, Laurean opiskelijoille SoleOPSissa).

 

Opintoihin ilmoittautuminen

Tee kesäopinnoistasi realistinen opiskelusuunnitelma. Huomioithan, että hakiessasi Kelan opintotukea, kesä-elokuun aikana suoritettavat 15 op katsotaan päätoimiseksi opiskeluksi. Kun valitset opintoja, tarkista opintojen soveltuvuus tutkintoosi ja että täytät mahdollisen edeltävän osaamisen vaatimukset. Tarkista myös opinnot järjestävä ammattikorkeakoulu, toteutuspaikka, -tapa ja -ajankohta ennen ilmoittautumista. Lisätiedot opintojen sisällöstä ja oppimateriaaleista saat opettajalta.

Ilmoittautumisaika kesäopintoihin 2017 alkaa kaikille toteutuksille 15.3.2017 kello 8:00 ja päättyy kaikille opinnoille 18.4.2017. Opiskelijat hyväksytään opintojaksolle ilmoittautumisjärjestyksessä, joskin jäsenkorkeakoulut ovat sopineet järjestävälle AMKille 1/3 kiintiön paikoista. Opettajat käsittelevät ilmoittautumiset viimeistään 30.4.2017


Ilmoittaudu kaikkiin kesän opintoihin, järjesti sen oma korkeakoulusi tai muu FUAS-jäsenkorkeakoulu, oman ammattikorkeakoulusi järjestelmässä. HAMKissa ja LAMKissa ilmoittautuminen tehdään WinhaWillen kautta, Laureassa ilmoittaudutaan SoleHOPSin kautta. 

Ilmoittautuminen on sitova. Jos joudut perumaan osallistumisen ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, ilmoita esteestä mahdollisimman pian. Älä vie paikkaa toiselta opiskelijalta!

HUOM! Ilmoittautumisen yhteydessä mahdollisesti näkyvä sijaluku kertoo sijoituksesi vain oman AMK:n ilmoittautuneiden joukossa, eikä kuvaa koko ilmoittautumistilannetta.

Ota yhteyttä opintojakson opettajaan, jos et löydä toteutussuunnitelmasta tarvitsemaasi tietoa. Opettaja lähettää hyväksytyille opiskelijoille sähköpostia noin viikon kuluttua ilmoittautumisen hyväksymisestä.

Opiskelu

Opettaja antaa sinulle ohjeet opiskeluun joko s-postitse tai mahdollisessa opintojakson verkko-oppimisympäristössä (pääsääntöisesti; HAMK: Moodle, johon saat toteutuskohtaisen avaimen opettajalta, LAMK: Reppu tai Laurea: Optima). Sinun on kuitenkin oltava oma-aloitteinen, erityisesti lähiopetustoteutuksilla (esim. kulkuoikeudet tai pääsy verkkoon). Pääset oman AMKin verkkotunnuksilla kaikkien jäsenkorkeakoulujen verkko-oppimisympäristöihin HAKA-tunnistautumisen kautta. Et siis tarvitse toiseen ammattikorkeakoulun tunnuksia, kun kirjaudut verkko-oppimisympäristöön. Jos et pääse joihinkin opinnoissa käytettäviin ohjelmiin tai järjestelmiin HAKA-tunnistautumisen kautta, ota yhteyttä opettajaan, joka antaa sinulle tarvittavan avaimen tai tilaa erilliset tunnukset AMK:nsa käyttäjähallinnalta.

Suoritusten arviointi

Omassa AMKissa suoritetut opinnot kirjataan rekisteriin normaalisti. Toisesta FUAS-liittouman jäsenkorkeakoulusta saatu suoritus siirtyy automaattisesti opintosuorituksiisi.

Kesäopintojen palaute

FUAS-kesäopintoja kehitetään jatkuvasti opiskelijoiden tarpeiden ja palautteen perusteella. Vuonna 2016 toteutettiin kysely kaikille opiskelijoille, suuntautuen erityisesti opiskelijoiden tarpeisiin ja toiveisiin. Lue lisää kyselystä 2016 ja palautteesta 2015: 

Raportti: Kysely kesäopintojen kehittämiseksi 2016

Kesäopintojen palauteraportti 2015

Ohjeita opinnoissa käytetettäviin järjestelmiin ja ohjelmiin:

Tieto- ja kirjastopalvelut:

Yhteystiedot

Opettajien yhteystiedot voit hakea kunkin jäsenkorkeakoulun nettisivuilta. Huomaathan, että henkilökunta lomailee osittain heinäkuussa, joten viesteihin vastataan lomien jälkeen.

Opintotoimistojen yhteystiedot:

Lisätietoja:

  • HAMKin sähköpostiosoite: fuasopinnot(at)hamk.fi
  • LAMKin sähköpostiosoite: fuasopinnot(at)lamk.fi 
  • Laurean sähköpostiosoite: fuasopinnot(at)laurea.fi  
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Lamk
  • Laurea-ammattikorkeakoulu