Siirry ylös

FUAS

print
Lukuvuoden opinnot
HAMKin, Lamkin tai Laurean opiskelijana voit ottaa maksuttomasti opintoja FUAS-jäsenkorkeakouluista tukemaan opintojasi myös syys- ja kevät lukukausien aikana. Näitä FUAS-opintoja tarjotaan niin lähiopetuksena kuin verkkototeutuksinakin. Tälle sivustolle on koottu keskeisin tieto lukuvuoden aikaisten opintojen suorittamisesta.
 
Lähtökohtana lukuvuoden aikaisten opintojen ottamisessa on niiden soveltuminen HOPSiisi. Huomioithan, että HAMKin, Lamkin ja Laurean tutkintojen toteutukset ja opintojen aikataulut eivät vastaa täysin toisiaan, joten varmistathan siis opintojen soveltumisen HOPSiisi ja aikatauluusi aina ennen opinnoille.

Opintotarjonnan löytäminen

- HAMKissa opetustarjonta on WinhaWillessä
- LAMKissa opetustarjonta on WinhaWillessä
- Laureassa opetustarjonta on SoleOPSissa

Opintojen lisääminen HOPSille

Voit suorittaa opintoja toisessa FUAS-ammattikorkeakoulussa, jos opinto sopii HOPSiisi, sen mahdolliset esitietovaatimukset täyttyvät, ja opintojaksolla on tilaa. 

Opintoihin ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kaikkiin yhteisiin, niin oman korkeakoulusi kuin muun FUAS-jäsenkorkeakoulun järjestämiin, opintoihin oman ammattikorkeakoulusi järjestelmän kautta. HAMK ja LAMKissa ilmoittautuminen tehdään WinhaWillessä, Laureassa SoleOPSissa. 

Ilmoittautuminen on sitova. Jos kuitenkin joudut perumaan osallistumisen ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, ilmoita esteestä mahdollisimman pian. Älä vie paikkaa toiselta opiskelijalta, jos et pysty suorittamaan opintojaksoa. 
 
HUOM! Ilmoittautumisen yhteydessä mahdollisesti näkyvä sijaluku kertoo sijoituksesi vain oman AMK:n ilmoittautuneiden joukossa, eikä kuvaa koko ilmoittautumistilannetta. 
 
Tarkista opinnot järjestävä ammattikorkeakoulu, toteutuspaikka, -tapa ja -ajankohta ennen ilmoittautumista. Ota yhteyttä opintojakson opettajaan, jos et löydä toteutussuunnitelmasta tarvitsemaasi tietoa.

Opiskelu

Opintojakson opettaja antaa sinulle ohjeet opiskeluun. Sinun on kuitenkin oltava oma-aloitteinen, erityisesti lähiopetustoteutuksilla (kulkuoikeudet, pääsy verkkoon). Verkko-oppimisympäristöihin pääset oman AMKin verkkotunnuksilla HAKA-tunnistautumisen kautta. Et siis tarvitse toiseen ammattikorkeakoulun tunnuksia kun kirjaudut verkko-oppimisympäristöön.

Suoritusten arviointi

Omassa AMKissa suoritetut opinnot kirjataan rekisteriin normaalisti. Toisesta AMKista saatu suoritus siirtyy automaattisesti opintosuorituksiisi.

Ohjeita opinnoissa käytetettäviin järjestelmiin ja ohjelmiin

Yhteystiedot

Opettajien yhteystiedot voit hakea kunkin jäsenkorkeakoulun nettisivuilta.
Opintotoimistojen yhteystiedot:
Lisätietoja:
  • HAMKin sähköpostiosoite: fuasopinnot(at)hamk.fi
  • LAMKin sähköpostiosoite: fuasopinnot(at)lamk.fi 
  • Laurean sähköpostiosoite: fuasopinnot(at)laurea.fi  
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Lamk
  • Laurea-ammattikorkeakoulu