Siirry ylös

FUAS

print
Passion Smoothie Cyclebar Sense-liikeideakilpailun voittoon
Julkaistu 17.4.2015

​FUAS-liittouman ammattikorkeakoulujen yhteistyönä järjestämä Sense on monialainen liikeideakilpailu, jossa luodaan uusia ideoita, kehitetään innovatiivisia liikeideoita sekä innostetaan ja valmennetaan opiskelijoita uusien innovaatioiden luomiseen. Sensessä opiskelijat haastetaan ja kannustetaan tuotteistamaan ideansa toteuttamiskelpoisiksi liikeideoiksi.

Liikeideakilpailun finaalipäivänä 16.4. opiskelijaryhmät saivat tukea liikeideansa kehittämiseen työpajoista, joiden teemoina oli mm. talous, avainresurssit ja arvolupaus. Lisäksi finalistit saivat koulutusta itse myyntipuheen laatimiseen.

Päivä huipentui finaaliin, jossa osallistujilla oli 5 minuuttia aikaa vakuuttaa tuomarit. Kilpailun tuomareina toimivat tänä vuonna Annikka Lepola HAMKista, Alexey Shmatko St. Petersburg State University of Economics, yrittäjä Petri Nyman ja Peter Kelly Aalto-yliopistosta. Kunkin myyntipuheen jälkeen tuomareilla oli mahdollisuus esittää tarkentavia kysymyksiä. Lisäksi tuomarit antoivat osallistujille palautetta ja vinkkejä liikeidean jatkokehittämiseen.

Kilpailun voittajaksi selviytyi Senni Viitanen LAMKista Passion Smoothie Cyclebar –liikeideallaan.  Hänen Passion Smoothie Cyclebar tarjoaa terveellisiä ja raikkaita tuorepuristettuja mehuja sekä ravintorikkaita smoothieita ilman epäterveellisyyksiä. Tuomarit kiittivät Senniä etenkin yrittäjämäisestä asenteesta ja hyvästä valmistautumisesta.

Kilpailun toiseksi sijoittui Analogue; Artur Stankevich ja Denis Kim HAMKista ja kolmanneksi HIPO; Sanna Levänen ja Iida Mikkola niinikään HAMKista.

Kilpailuun osallistui yhteensä arviolta yli 350 opiskelijaa kaikista kolmesta jäsenkorkeakoulusta ja Sense-nettisivujen kautta kilpailuideoita kertyi yli 150. Järjestäjien mukaan tänä vuonna ideoissa painottui etenkin mobiilisovellukset ja teknologiset innovaatiot.

Kilpailuun vapaasti muunneltavalla huonekalulevy Innolla osallistuneet Sofia Ristolainen ja Ronja Johansson kuvailivat tunnelmaa oman myyntipuheensa jälkeen helpottuneeksi. Ajatus Innosta oli syntynyt materiaalitekniikan insinööriopiskelijoiden tuotekehitysprojektissa ja jalostunut Sensen myötä konkreettiseksi liikeideaksi. Opiskelijat kertoivat oppineensa Sensen myötä paljon uutta liiketoiminnasta. Opiskelijat kertoivat myyntipuheen olleen heille ensimmäinen vastaava englanniksi ja saamansa positiivisen palautteen myötä heidän fiilis oli hyvä.

6.jpg

Kilpailun kärkikolmikko ja tuomarit.

Lisää kuvia finaalipäivän tunnelmista FUAS-liittouman Facebook-sivulla.

  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Lamk
  • Laurea-ammattikorkeakoulu